Creps en català
Per fer delicioses creps te cal :
Els ingredients:
· Farina (250g) · Tres ous · un pessic de sal · 70 g mantega
· ½ litre de llet · aiguanaf (flor de taronger)
Material:
· Una ensaimera · Un fuet · Una cullera · La paella planera especial "creps"
Preparació:
Etapa 1:
Pesar tots els ingredients. Posar la farina en l’ensaimera
Etapa 2:
Afegir els ous. Barrejar bé
Etapa 3:
Afegir un pessic de sal. Barrejar bé
Etapa 4:
Cal barrejar la massa i cal afegir la mantega i l’aiguanaf
Etapa 5:
Cal barrejar la massa i cal afegir molt lentament la llet i provar de no constituir espessors.
La consistència de la pasta ha ser liquida pero amb cert pes.
Etapa 6:
Deixar reposar mitja hora la massa
Etapa 7:
La preparació de la massa és ràpida pero la préparació de les creps pot resultar llarga en funció del nombre de convidats i de creps a fer.
La paella ha de ser ben calenta. Amb un cotó, cal untar-la d’oli o de mantega.
Amb una cullera posar la pasta i girar la paella fins a cobrir tota la superficie d’una capa fina de la massa.
Al cap d’un o dos minuts cal regirar la crep, la tradició vol que es faci saltar.
Apolit, l’operació és delicada !!!
Etapa 8:
Es el moment de menjar la crêp encara calenta amb xocolata desfeta, confitura de maduixa o d’albercoc (o qualsevol altre sabor), sucre…
BON PROFIT !!!!