Creps en català

Publié le par sainjoenaction

Comme vous connaissez déjà la recette des crêpes, les élèves option catalan vous la propose en catalan, histoire d'enrichir votre vocabulaire!

Per fer delicioses creps te cal :
Els ingredients:

        ·         Farina (250g)                 ·       Tres ous         ·       un pessic de sal             ·  70 g mantega

·         ½ litre de llet          ·        aiguanaf (flor de taronger)
Material:

·         Una ensaimera         ·         Un fuet       ·         Una cullera            ·         La paella planera especial "creps"
Preparació:

Etapa 1:

Pesar tots els ingredients.   Posar la farina en l’ensaimera

Etapa 2:

Afegir els ous.    Barrejar bé

Etapa 3:

Afegir un pessic de sal.   Barrejar bé

Etapa 4:

Cal barrejar la massa i cal afegir la mantega i l’aiguanaf

Etapa 5:

Cal barrejar la massa i cal afegir molt lentament la llet i provar de no constituir espessors.
La consistència de la pasta ha ser liquida pero amb cert pes.

Etapa 6:

Deixar reposar mitja hora la massa

Etapa 7:

La preparació de la massa és ràpida pero la préparació de les creps pot resultar llarga en funció del nombre de convidats i de creps a fer.

La paella ha de ser ben calenta. Amb un cotó, cal untar-la d’oli o de mantega.

Amb una cullera posar la pasta i girar la paella fins a cobrir tota la superficie d’una capa fina de la massa.

Al cap d’un o dos minuts cal regirar la crep, la tradició vol que es faci saltar.

Apolit, l’operació és delicada !!!

Etapa 8:

Es el moment de menjar la crêp encara calenta amb xocolata desfeta, confitura de maduixa o d’albercoc (o qualsevol altre sabor), sucre…
dessin-crepecrepeparty
BON PROFIT !!!!

Publié dans Gastronomie

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
V
<br /> sa me donne faim<br /> <br /> <br />
Répondre
S
<br /> Quelle gourmande cette Pauline!<br /> <br /> <br />
Répondre
P
<br /> J'ai préféré les manger que les faire !!!!<br /> <br /> <br />
Répondre